Kus je geliefde op de meest romantische plekjes van de hoofdstad van de regio

ancona beach

Kus je geliefde op de meest romantische plekjes van de hoofdstad van de regio

Kijken naar de zonsondergang over de zee, aan de voet van een in onbruik geraakte vuurtoren, gebouwd op de top van een heuvel, doordrenkt van groen, is zeker een nogal romantische ervaring. Er zijn echter veel meer plaatsen in Ancona om momenten van liefde te verzamelen. Wee jou dat je er iets van mist!

We hebben het al gehad over de kathedraal van San Ciriaco, maar er is nog niet gezegd dat het ‘s avonds nog suggestiever is dan bij zonsondergang. Wanneer de duisternis over de stad valt, kun je deze vanaf de Guasco-heuvel volgen met je blikverlichte kust tot mijlenver weg.

Van bovenaf, in de stilte van de avond, kunt u getuige zijn van het schouwspel van de stadshaven, die een paar meter lager discreet en stil beweegt. De kathedraal zelf, met zijn duizend jaar geschiedenis op zijn schouders en zijn marmeren leeuwen gestreeld door warm kunstlicht, geeft de plaats een intieme en gezellige sfeer. Kortom, zoenen in San Ciriaco is een ervaring om te proberen. Meer nog, dat van zoenen bij de Passetto.

Langs de Viale della Vittoria, aangekomen op je bestemming wanneer je een hoog cilindrisch monument voor je ziet. Tegenwoordig is de Passetto, met twee grote trappen die uitkijken over de zee en je naar beneden kunt laten gaan tot je met natte voeten in het water staat, een van de meest romantische plekken in de Marchigiaanse hoofdstad.

Gedurende vele eeuwen, lang voordat het oorlogsmonument werd gebouwd door Guido Cirilli in 1932, diende de klif met uitzicht op de zee echter alleen als een doorgang (of kleine weg, stradello), die door vissers werd gebruikt om hun boten te bereiken.

Huur een vakantie appartement in Le Marche. Villa Fonti biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid in Orciano di Pesaro. Het beschikt over een tuin met een buitenzwembad.

Jaar na jaar, visser na visser, kwam iemand op het briljante idee om de boten te beschermen tegen slecht weer, dat in die tijd zo belangrijk was voor hun eigen levensonderhoud en voor de hele stad. En werd besloten in de rots van de hoge kust een paar gaten te graven om de boten in te plaatsen om ze veilig te houden. Graven en graven; vandaag zijn de grotten honderden geworden en vertegenwoordigen ze een van de meest merkwaardige eigenaardigheden van Ancona.

Beginnend met een kus op de top van de Passetto en doorgaand met een andere die op de imposante trap zit, zou je de romantische wandeling naar het strand willen beëindigen om te luisteren naar de golven van de zee die op de kust breken, doe dat niet vergeet naar de berg te keren en het schouwspel van de duizend-en-een grot bij te wonen.

Terwijl sommige nog wat ruw zijn, zijn andere nu echte huizen geworden, waar vissers, in Ancona grottaroli genaamd, eten, rusten, feesten en kaarten. Er zijn mensen die gekleurde lampen hebben geplaatst en anderen die de luidsprekers van de stereo hebben geïnstalleerd, anderen die het interieur hebben ingericht met geurkaarsen en anderen die zelfs hebben gedacht aan keramiek.

Een andere betoverende plek om te verdwalen in uitbundigheid is het legendarische Cardeto park, nu omgedoopt tot Parco Scataglini ter ere van de gelijknamige dichter uit Ancona die in 1994 stierf. Een beetje wild en een beetje geïsoleerd, een groene long op een steenworp afstand van het historisch centrum, vertegenwoordigt een van de meest fascinerende Dorische locaties, niet alleen voor romantische ontmoetingen, maar ook voor concerten, literaire afspraken en evenementen van verschillende aard.

Andere goodies voor onvergetelijke verwenmomenten zijn het park van de Citadel, vooral als je binnenkomt vanaf de oorspronkelijke ingang van via Torrioni; de ‘pier van de rode lantaarn’0 te voet bereikbaar via een karakteristieke strook land en rotsen waar honderden katten leven; het Posatora-park, van waaruit de hele stad wordt gedomineerd; ten slotte de Casanova belvedere, net onder de Citadel en boven de Lazzaretto, zo genoemd naar Casanova die er in het verleden verschillende keren kwam.

Er wordt zelfs gezegd dat de Venetiaanse libertijn in Ancona enkele van zijn meest vurige liefdesverhalen consumeerde. Onder andere een keer met een mooie zangeres die, om niet te worden herkend en gearresteerd, zich vermomde als een man en zo iedereen te misleiden, zonder echter de koning van de passie zelf te misleiden. Zo ontmoette Casanova in Le Marche zijn grote liefde (ehm… een van de vele!).

Huur een vakantie appartement in Le Marche. Villa Fonti biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid in Orciano di Pesaro. Het beschikt over een tuin met een buitenzwembad.