Barchi

Barchi is de oudste borgho van de gemeente Terre Roveresche. Vermoedelijk al in de tiende eeuw voor Christus gesticht door de Picenërs uit het Oosten, waar 600 jaar later de Galliërs uit het Noorden de streek overnamen. Enkele eeuwen later maakten de Carthagen uit het Zuiden de streek onveilig. Tot in 207 voor Christus deze Afrikaanse krijgers, juist in die omgeving, werden verslagen en er een periode van wel vijf eeuwen vrede en welvaart volgden: de Pax Romana.

Na de val van het Romeinse Rijk was het weer eeuwen ongewis door Germanen, Oost-Goten en Longobarden. In de middeleeuwen wisselden Paus Stefano II, Karel de Grote, de Montefeltro’s, de Della Roveres, en de Medici elkaar af, om tenslotte, via Napoleon, en nog een keer de Pauselijke staat, in 1860 aan te sluiten bij het Koninkrijk Italië. Het was deze turbulente geschiedenis die al in de 16e eeuw aanleiding gaf om de borgho te versterken. De beeldbepalende poort wordt in de zomer door de dorpelingen traditioneel voorzien van kantwerk. Eind april is het de start van de marathon ColleMar- athon naar de kust, en in de zomer het begin van een tafel die zich uitstrekt over het hele dorp, zodat alle dorpelingen en wie maar wil samen kunnen genieten van de maaltijd.

BARCHI LE MARCHE
BARCHI
ORCIANO

Orciano

Orciano is vermoedelijk gesticht door de Carthagen die daar in de buurt in 207 voor Christus werden verslagen en geen zin hadden in de reis terug naar huis. In 1474 liet Giovanni delle Rovere hier de kerk Sante Maria Novella bouwen, een topstuk van de Renaissance. Het dorp was in de vorige eeuw bekend om haar steenbakkerij waaraan een schoorsteen bij Fornace nog herinnert.

Vakantievilla in de buurt van Barchi en Orciano

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de mooie plaatsjes Barchi en Orciano.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Van Villa Fonti naar Barchi en Orciano


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen