Cartoceto

Deze bescheiden borgho staat bekend om de kwaliteit van haar olijfolie, die er in verschillende smaken volop wordt geproduceerd. De olijfolie van de eerste persing is bekroond met de Denominazione di Orgine Protetta, waarmee de duiding van de herkomst van de olijfolie uit Cartoceto is beschermd. In de omgeving staan dan ook verschillende klassieke olijfmolens en vier eigentijdse olijfperserijen.

In de buurt van het dorpje staat het wetenschappelijke Museo del Balì, een soort mini-NEMO. Niets is leuker dan wetenschap ontdekken in de dagelijkse dingen van het leven. Dit moderne centrum is ondergebracht in een stoere 18e eeuwse villa (foto onder) tussen Cartoceta en Saltara. Er is daar veel te zien en te doen, zoals experimenteren met natuurwetten. Daar waar die misschien wat ingewikkeld lijken worden ze door de experimenten opeens heel begrijpelijk. Een ideaal museum voor alle leeftijden.

Cartoceto olijfolie en roadtrips
Cartoceto olijfolie

Vakantievilla in de buurt van Cartoceto

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1 uur rijden van het mooie plaatsje Cartoceto.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Cartoceto


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen