Cattólica en Gabicce

Nog net ten noorden van de grens van Le Marche met de regio Emilia Romagna ligt het havenstadje Cattólica. Het stadje staat bekend vanwege het Cattólica Aquarium. Een vijf hectare tellend park en zee- aquarium, waar kinderen en jongeren in contact worden gebracht met allerlei soorten vissen en zeezoogdieren.

Ook bij Cattólica en Gabicce Mare, plaatsen aan weerszijden van de regiogrens, zijn de stranden van opvallend goede kwaliteit. Een leuk en goed restaurant aan dit brede strand is pizzeria restaurant La Pampara. Zowel vanwege het lekkere zeebanket, als het prachtige uitzicht over strand, zee en vissershaven.

Gabicce Monte ligt op een mooie plek, aan de noordelijke rand van het uitgestrekte natuurpark Parco Naturale Monte San Bartolo, langs de kust tussen Gabicce Mare en Pesaro.

cattolica le marche
bartolo le marche

Het park San Bartolo leent zich uitstekend om op de fiets door heen te rijden of voor een prachtige rit op de motor. Bij Gabicce Monte zijn fietsen te huur en worden fietsexcursies aangeboden. Je zult zo ook de diverse wijngaarden ontdekken. De druiven groeien aan de zee (zoals de foto op pagina 74-75 laat zien), wat zorgt voor een bijzondere, zilte smaak van de wijnen. Ga je richting Pesaro, rij dan eens langs Villa Caprile, waarvan alleen al de tuinen een bezoek meer dan waard zijn.

De componist Gioachino Rossini werd op 29 februari 1792 geboren in Pesaro en daar is men trots op. Zijn geboortehuis is in 2015 gerenoveerd en nu een museum wat je vindt aan de Via Rossini 34. In het Palazzo Mantani Antaldi aan de Via G. Passeri 72 is een nationaal Rossini museum gevestigd; Museo Nazionale Rossini. Zelfs in het gemeentelijk museum wordt aandacht aan Rossini besteed.

De componist biedt in ieder geval aanleiding tot een reeks van voorstellingen en opera’s, wat de bekendheid van de stad alleen maar ten goede komt. Beleef Rossini op z’n best en reserveer een van de stoelen in het Teatro Rossini uit 1673 aan het Piazza Lazzarini, of bezoek het Rossini Opera Festival. Dit wordt elk jaar in augustus georganiseerd. Zie www.teatridipesaro.it.

Vakantievilla Cattólica en Gabicce

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1 uur rijden van de mooie plaatsjes Cattólica en Gabicce.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Cattólica en Gabicce


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen