Bereikbaarheid

Keuze vervoermiddel

Keuze vervoermiddel
Voor de reis is keuze uit verschillende modaliteiten. Bij de stations van Fano of Pesaro kunnen we je ophalen. Groepen kunnen we helpen met het reserveren van een busje voor de duur van het verblijf. Huurauto’s vanaf het vliegveld reserveer je vooraf, bijvoorbeeld via SunnyCars. Om je op weg te helpen, hebben we hieronder de mogelijkheden aangegeven in orde van duurzaamheid.

Eenvoudig boeken
Omio is een handige meertalige website en een app voor vergelijk op reisduur en -kosten tussen lange afstand trein- bus-, vlieg- en  veerverbindingen in Europa.

Trainline is een website en een app, die de goedkoopste trein- of busreis naar je bestemming binnen Europa voor je zoekt. Soms  met verrassende combinaties zoals een treinreis over Heerlen.

Tip: kies als plaats van aankomst bij deze apps Bologna.

 

Wil je je nader oriënteren, lees dan verder. 

   

 

per trein

Treintypen
Hogesnelheidstreinen zonder slaapplaatsen

De hogesnelheidstreinen hebben een snelheid van 300 km/h. Sommigen rijden ook ’s nachts. Op weg naar Italië kun je gebruik maken van de ICE (InterCity-Expres van Deutsche Bahn), de Eurostar die ondermeer rijdt tussen Amsterdam en Paris, de TGV (Train à Grande Vitesse van Société Nationale des Chemins de fer Français) en de Frecciarossa (van TrenItalia, Gruppo Ferrovie dello Stato Italiane).

Medium snelle treinen zonder slaapplaatsen
De EuroCity (EC) is een treintype met een snelheid van 160-230 km/h, dat onder een gezamenlijke formule wordt geëxploiteerd door Franse, Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Italiaanse spoorweg maatschappijen, zij het dat de Italianen onder dit type treinen ook hun Frecciabianca rekenen.

Nachttreinen
Reizen met een nachttrein bespaart je een hotelovernachting; inchecken vraagt weinig tijd; ontbijten en eventueel dineren doe je aan boord. Nachttreinen zijn er in verschillende comfortklassen: voor business, voor twee personen, voor gezinnen en voor backpackers. Je fiets kan vrijwel altijd mee. In Europa rijden nauwelijks nog autoslaaptreinen of luxe cruise treinen. Deze spoorkaart geeft een overzicht van alle nachttreinen in Europa. In Nederland zijn lig- en slaapplaatsen te boeken bij ÖBB Nightjet, terwijl de zitplaatsen in dezelfde trein zijn te boeken bij NS Internationaal en DB Internationaal.

Nightjet
Treinen met zit-, lig- en slaaprijtuigen in Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk worden door de Österreichische Bundesbahn (ÖBB) verzorgd onder de naam Nightjet. Deze treinen rijden 160 km/h, de nieuwe generatie 230 km/h. De link naar deze 360°-foto’s geeft een indruk van de verschillende slaapcabines in de nieuwe generatie.

Overstap van nacht- op dagtrein
Er rijden nog geen directe treinen van noordwest Europa naar Italië. Voor een reis van Amsterdam-Utrecht-Arnhem-Düsseldorf-Köln naar Le Marche v.v. is het comfortabel, om tijdens de nacht te reizen met de Nightjet en de avond ervoor of de ochtend erna met een snelle dagtrein. De reis kan overigens ook op één dag: heen over Paris; terug zowel over Paris als over München.

Oriëntatie app 
Reizen per trein kan iedere dag. De beste app voor het selecteren van je treinreis is de drietalige trip planner ÖBB Scotty, als app te downloaden en als webapp.

Voorbeeld treinreizen

Train operators
De reizen kunnen als geheel of in delen worden geboekt bij ÖBB Nightjet, NS Internationaal, DB Internationaal, SNCF, Trenitalia, Interrail-NS, Interrail-DB en Choo-choo.

per auto

Eigen vervoer
Plan je reis door op onderstaande kaart in de linkerbovenhoek te klikken op ‘Grotere kaart bekijken’.

Over de autosnelwegen rijd je via Fano tot de uitgang Serrungarina. Vandaar is het vijf minuten over een secundaire weg naar Villa Fonti, tegenover località Montebello. We beschikken over voldoende parkeerplaatsen.

Elektrisch rijden
De reis naar en in Le Marche is zeer goed mogelijk met een elektrische auto. Omvangrijke snellaadstations staan in Italië veelal bij winkelcentra of hotels, net buiten de tolpoorten van de snelwegen.

Villa Fonti beschikt een laadpunt op zonne-energie.

Train & Drive
Touroperators LowCarbonTravels helpt je graag met het organiseren van een eco-duurzame rondreis door Le Marche.

  per bus

Als je goedkoop wilt reizen zonder te vliegen, kun je met lijnbussen reizen. Zoals een Flixbus van Utrecht naar Bologna met een overstap in Paris, Quai de Bercy Seine, of een overstap in Frankfurt am Main.

per vliegtuig

Ancona
Vanaf Aeroporto di Ancona zijn we in 40 minuten eenvoudig te bereiken met een huurauto.
Je kunt vanaf het vliegveld ook met de trein, die halteert bij Castelferretti-Falconare Aeroporto recht tegenover de ontvangsthal; overstappen in Falconare Marittima; uitstappen in Fano. Tevens pendelt de Raffaello Aerobus tussen het vliegveld, het station en de stad.

Ryanair
Ancona – Dusseldorf-Weeze vv op dinsdag en zondag vanaf juni.
Ancona – Brussel-Charleroi vv op dinsdag, vrijdag en zatedag.
Ancona – London Stansted dagelijks vv.

EasyJet
Ancona – London Gatwick vv op maandag en vrijdag.

Lufthansa
Ancona-München vv dagelijks.

ITA AIrways (Italia Trasporto Aereo)
Ancona – Amsterdam vv; reisschema nog onbekend.

Perugia
Vanaf Aeroporto di Perugia zijn we in anderhalf uur te bereiken met een huurauto.

Ryanair
Perugia – Rotterdam vv op woensdag en zaterdag.

Bologna
Vanaf Aeroporto di Bologna zijn we binnen twee uur te bereiken met een huurauto. In dezelfde tijd kun je met de trein. De Marconi Express brengt je in 7 minuten van het vliegveld naar Bologna Centrale. Daar vertrekt de InterCity trein, die stopt in Fano. De meeste Frecciarossa hogesnelheid treinen stoppen in Pesaro.

Ryanair
Bologna – Eindhoven vv op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Bologna – Brussel-Charleroi dagelijks vv.

Transavia
Bologna – Eindhoven vv op zondag, maandag, donderdag en zaterdag.

[/col]