Villa Fonti Country House Le Marche

We ontdekten Villa Fonti rond 2013. We zagen in deze villa een exclusief country house dat rust, ruimte en inspiratie zou gaan bieden voor families, themagroepen, bruiloften en gezinnen.

We verwierven een burgemeesterswoning nabij località Montebello, met uitzicht over het lieflijke heuvellandschap van Le Marche. Een landschap met de Apennijnen op de achtergrond in het Westen en de Adriatico op het Oosten. Daartussen verspreid eeuwenoude borghi op de toppen van de heuvels, waarvan we pas later de verhalen leerden kennen.

Het eerste jaar waren we druk met het doordenken en vervolgens leiden van een ingrijpende verbouwing. Veertig jaar eerder had burgemeester Quinto Bacchiocchi op deze plek een herenboerderij om laten toveren tot een landhuis met een park, een olijfgaard en een 200 m³ groot zwembad.

Om het karakter van de villa te accentueren voorzagen we het van een centrale hal over twee etages, verbonden door een marmeren trap met ballatoio, waar alle vertrekken op werden ontsloten. Daardoor is de villa zeer geschikt als Villa Exclusief voor een groep met een zekere saamhorigheid. Tegelijkertijd zijn de vertrekken paarsgewijs gericht op de omgeving, waardoor ieder appartement ook een eigenheid heeft. Reden waarom de hal in de zomermaanden meestal geen andere functie vervult dan die van een schaduwrijke binnenplaats en juist buiten het hoofdseizoen tot leven komt.

Van augustus 2013 tot april 2014 was het een komen en gaan van bouwlieden en installateurs. Alle technische voorzieningen van Country House Le Marche werden vernieuwd, alle binnenmuren werden opnieuw opgetrokken. Alle vertrekken werden ingericht met nieuwe keukens en meubelen. In het souterrain werd een grootkeuken ingericht. Die keuken en de hal werden verbonden met een cateringlift om de gasten buiten het hoofdseizoen van eten en drinken te voorzien.

April 2014 verwelkomden we onze eerste gasten. Ada en Rinus Vader