Fano

Net als Rimini en Pesaro heeft deze stad langs de Adriatische kust Romeinse papieren. Het omvangrijke centrum is ommuurd in de tijd van keizer Octavianus, die zich later Augustus noemde. De twee kilometer lange stadsmuren zijn zo’n 1,80 m breed en voorzien van 28 ronde torens. La Porte Augustea was de toegangspoort tot de stad, die toen Fanum Fortunae werd genoemd. De straat heet trouwens Arco d’Augusto, oftewel ‘ereboog’, maar goed, dat vergeven we de stad dan maar.

In het middeleeuwse Rocca Malatestiana worden regelmatig concerten gehouden, onder meer het jaarlijkse Jazz Festival. In het oude centrum wordt een grote markt gehouden. Elke woensdag staan drie pleinen vol met kramen waar je alle lokale specialiteiten kunt verkrijgen: vis, groenten, kaas, worsten, prosciutto crudo (rauwe ham) en noten, maar ook kleding en huishoudelijke artikelen. Kortom alles wat je nodig hebt. Moe van al het shoppen, of gewoon toe aan een pauze? Geen nood, er is altijd wel een koffiezaakje in de buurt, waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse caffè met een brioche (gevulde croissant).

Fano Le Marche
Fano Le Marche

Fano is gebouwd daar waar de rivier de Metauro en het Canale Albani in zee uitmonden. Een perfecte plek voor een vissersplaats. Iconisch voor Fano zijn de markante vishutten aan de pier, de quadri storici per la pesca – ook wel trabucco of trebuchet genoemd, vishutten op palen waarmee met grote schepnetten vis wordt gevangen.

Aan het einde van de pier staat een withouten restaurant met de bekende cocktailbar Levante; een prachtige plek voor een drankje of een romantisch diner boven het water. Ter hoogte van de visafslag bevindt zich een groot blauw gebouw waar men goedkoop verse vis kan eten. Maar langs de hele kade en op de promenade vind je veel gezellige visrestaurants waar je je hart kunt ophalen.

Vakantievilla in de buurt van Fano

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 25 minuten rijden van het mooie plaatsje Fano.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Fano


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen