Fossombrone

Ten oosten van de eerste bergketen van Le Marche, gerekend vanaf de kust, ligt Fossombrone. Het centrum ligt op de helling, aan de Via Flaminia. De stad wordt gedomineerd door een citadel en de ruïnes van het fort Malatesta. Interessant om te bezoeken zijn de gemeentelijke kunstgalerie Pinacotera Civica, het Palazzo Comunale van Filippo Terzi, het bisschoppelijk paleis Palazzo Vescovile, en het Hoge Hof, een hertogelijke zetel.

Een leuk museum in Fossombrone is het Quadreria Cesarini Museum. In 1977 liet notaris Giuseppe Cesarini zijn omvangrijke villa na aan de gemeente. Deze notaris hield van reizen en bracht veel kunst mee naar huis, dat hij aankocht tijdens zijn reizen. Je kunt het bekijken in zijn woning, wanneer je het nummer belt dat naast de deur is vermeld. Dan komt er een gids, die je dit bijzondere pand met enthousiastme laat zien.

Fossombrone is de stad van de vele kleding- en textielwinkels aan de Via Corso Garibaldo. Aan de Via Umberto 42 vind je Tessuti Cocci. Een winkel met een breed scala aan stoffen. Ze staat bekend om de fijnste stoffen, het beste van de nationale productie (zoals van de Max Mara groep), maar ook veel interieurstoffen. Wanneer je een mooie stof zoekt, is de kans groot dat je hier zult slagen.

Fossombrone Le Marche
Fossombrone Le Marche
Fossombrone Le Marche

Langs de Metauro, ter hoogte van het gehucht San Lazaro, ontvouwt zich het wonder van de kloof van San Lazarro. Millennia lang heeft de Metauro daar over een lengte van 500 m de rotsachtige oevers 30 meter diep uitgesleten tot een inmense kloof. De Marmitte dei Giganti vormen de kleine kloof, dicht bij de Ponte di Saltelli, of de brug van Diocletianus.

Naast de kloof zijn diepe ‘potten’ gevormd. De ideale manier om dit te zien is door een kajak te huren en er heen te gaan.

Mocht je ’s nachts langs Fossombrone rijden dan herken je de plaats aan het groot ijzeren kruis van de Cappuccini dei Santi. Dit kruis staat op de heuvel, tegenover een Kapucijnenklooster.

Even ten noordoosten, bij het kerkje San Martino del Piano, kun je de overblijfselen van de Romeinse stad Forum Sempronii vinden. De stad is gesticht rond 130 v. Christus. In haar bloeitijd enkele honderden jaren later had het een omvang van wel 25 hectare, met een patroon van straten evenwijdig aan en haaks op de Via Flaminia, die de stad doorkruiste. Op de ruïnes van de stad werd later de parochiekerk Martino gebouwd. De archeologische vondsten zijn te zien in het Palazzo Vescovile.

Van Villa Fonti naar Fossombrone

De vakantievilla ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het mooie plaatsje Fossombrone.


Routebeschrijving openen in Google Maps

Vakantievilla in de buurt van Fossombrone

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. 

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feëeriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt.

We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Onze appartementen