Gola del Furlo

Tussen Fossombrone en Aqualagna, langs de rivier, bevindt zich de Romeinse Via Flammia. Vanaf die weg gaat een overharde weg omhoog, de Strada Monte Furlo. De weg omhoog vanaf de rivier naar de bovenkant van de kloof is stijl en lang, maar begaanbaar te voet en met een stevige auto. Het uitzicht boven loont de moeite en biedt uitzicht op de roofvolgels aan de overkant en de rivier Candigliano beneden. Volg de rood-witte wandelroute rond de top en je komt vanzelf weer terug bij het begin (waar parkeerplaatsen zijn voor maximaal 10 auto’s).
Beneden, naast de weg omhoog, bevindt zich BAR FURLO, een eenvoudige koffie en ijswinkel met terras en (verrassend!) een kamer waar Mussolini ooit het verzet coördineerde.

Gola del Furlo is een kloof nabij Fermignano, langs de oorspronkelijke route van Via Flaminia, ingesleten door de onophoudelijke stroom van de Candigliano-rivier, een zijrivier van de Metauro, in de provincie Pesaro-Urbino, tussen de wanden van Monte Pietrella (889 meter) en Monte Pietralata (976 meter).

Het landschap is wild maar zeer pittoresk en charmant. Het bestaat uit bossen, weilanden en ongerepte bergtoppen. Het Riserva Naturale Statale Gola del Furlo is opgericht om 3.600 hectare natuur erfgoed te beschermen, dat wordt gekenmerkt door steenarenden (opgenomen in het wapen van het reservaat), slechtvalken, uilen, wolven en herten. Een ander doel dat het natuurreservaat heeft, is de verzameling van truffels te reguleren. Deze locatie herbergt immers een van de oudste locatie voor Italiaanse truffels.

Vakantievilla in de buurt van Gola del Furlo

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 30 min rijden van Gola del Furlo.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Gola Furlo


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen