Gradara

Een paar kilometer van zee, in een betoverend middeleeuws landschap, wacht het kasteel Gradara d’Amare op je. Het prachtige kasteel Rocca Malatestiana vormt, met de ommuurde borgho, het decor voor het liefdesverhaal van Paolo en Francesca uit de vijfde canto van dichter Dante Alighieri’s Inferno. Het kasteel is zeker een bezoek waard – en niet alleen vanwege Dante’s comedie.

Rocca di Gradara is een van de grootste en best bewaard gebleven burchten van Italië. Om je een idee te geven van de grootte: de muren van de Borgho zijn zo’n 800 meter lang. Binnengekomen is er nog een binnenmuur, waarachter de daadwerkelijke klim begint naar de Rocca di Gradara.

Gradara villa fonti country house roadtrip
Gradara villa fonti country house roadtrip
Gradara villa fonti country house roadtrip

Binnen de burcht kom je geen auto’s tegen. Je kunt er dus rustig door de straten struinen. Vaak zie je er zo maar een tentoonstelling op straat. Er zijn allerlei soorten restaurantjes.

Vooral in de zijstraatjes vind je ambachtelijke winkeltjes met allerlei lokale specialiteiten, restaurants en woningen met bloemrijke balkons. Het museum in de kelders en grot in het midden van de burcht is niet direct de moeite waard, tenzij je nadrukkelijk geïnteresseerd bent in de lokale landbouw.

Vakantievilla in de buurt van Gradara

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1 uur rijden van het mooie plaatsje Gradara.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Gradara


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen