Beleef de Historische Mille Miglia Classic Car Rally

Stelt u zich voor dat u de zonsopgang over de glooiende heuvels van Le Marche bekijkt, terwijl u in de verte het zachte geronk van honderden klassieke auto’s hoort. Dit is geen gewone ochtend. Dit is een ochtend in juni, het moment waarop de historische Mille Miglia vrijwel langs uw vakantieverblijf bij Villa Fonti komt.

De Mille Miglia, de oldtimer rally bij uitstek, is een jaarlijks terugkerend evenement dat reizen en elegantie verenigt op een manier die verder gaat dan het gewone. Oorspronkelijk was het een cross-country race voor racewagens die van 1927 tot 1957 in Italië werd gereden. De race startte en eindigde in Brescia en de route leidde de deelnemers helemaal tot aan Rome. De legendarische naam verwijst naar de afstand van de route, zo’n 1.600 kilometer, wat ongeveer overeenkomt met duizend mijlen.

In 1977 werd de Mille Miglia nieuw leven ingeblazen als een historische regelmatigheidswedstrijd in etappes. Deelname is alleen toegestaan voor auto’s die ooit hebben deelgenomen aan de oorspronkelijke races, of daar tenminste voor waren geregistreerd. De huidige route gaat, net als de klassieke race, door Urbino en biedt het prachtige gezicht van ruim 400 classic cars die door de historische stad rijden.

Beschikbaarheid aanvragen Overige activiteiten

Beleef dit historisch evenement bij Villa Fonti

Villa Fonti, gelegen in de idyllische heuvels rond Montebello, is de perfecte uitvalsbasis om dit historische evenement te ervaren. De voormalige burgemeesterswoning, omringd door een prachtig park en een olijfgaard, biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. In onze comfortabele en sfeervolle appartementen kunt u tot rust komen na een dag vol opwinding bij de Mille Miglia.

De route van de Mille Miglia doorkruist verschillende pittoreske steden in de omgeving van Villa Fonti, zoals in 2022 Urbino en in 2023 San Marino, Pesaro en Senigallia. San Marino, een van de oudste republieken ter wereld, biedt prachtige middeleeuwse architectuur en adembenemende vergezichten. Pesaro, een stad met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, is bekend om zijn prachtige stranden en levendige muziekfestivals. Senigallia, met zijn beroemde fluwelen strand en historische bezienswaardigheden, is een paradijs voor zowel strandliefhebbers als geschiedenisliefhebbers. U kunt meer lezen over deze steden op onze omgeving pagina’s.

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een van de meest iconische classic car wedstrijden ter wereld, terwijl u geniet van het comfort en de rust van Villa Fonti. Reserveer nu uw verblijf voor deze bijzondere periode en ervaar de charme van de Mille Miglia recht voor uw deur!

Wij nodigen u uit om niet alleen getuige te zijn van de rally, maar ook om deel te nemen aan de evenementen die rond de Mille Miglia worden georganiseerd. U kunt de deelnemers ontmoeten tijdens hun lunchstop in Maserata en misschien zelfs een gesprek aanknopen met de eigenaren van de auto’s. Het is echt een bijzondere ervaring om het spektakel van dichtbij mee te maken.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen bij Villa Fonti – uw thuis ver van huis in het prachtige Le Marche. Reserveer nu uw verblijf om deze onvergetelijke ervaring te beleven! Geniet van de schoonheid en het enthousiasme van de Mille Miglia, terwijl u zich onderdompelt in de Italiaanse cultuur en het comfort en de rust van Villa Fonti ervaart.