Pesaro

De hoofdstad van de provincie Pesaro e Urbino; een plaats waar kunst, strand en
stad samen komen. De strandpaviljoens met hun open dak-etage zijn perfect om op de lange zomeravonden heerlijk na te tafelen. ’s Avonds bieden zij, samen met het oude centrum, een ontspannen uitgaansgelegenheid. Vergeet niet te reserveren want deze strandpaviljoens zijn populair.

De stranden van Pesaro, die zich vanaf de haven uitstrekken tot Fano, zijn opgenomen in de Bande Blu, (waarover meer op pagina 65) en dus schoon en goed verzorgd.

De stad grenst aan het Natuurpark Monte San Bartolo waardoor je hier aan de kust diverse prachtige kleine baaien vindt, zoals de Baia Vallugola. Een heerlijk beschutte plek om in ze zomer te genieten van de zee en de natuur.

De componist Gioachino Rossini werd op 29 februari 1792 geboren in Pesaro en daar is men trots op. Zijn geboortehuis is in 2015 gerenoveerd en nu een museum wat je vindt aan de Via Rossini 34. In het Palazzo Mantani Antaldi aan de Via

G. Passeri 72 is een nationaal Rossini museum gevestigd; Museo Nazionale Rossini. Zelfs in het gemeentelijk museum wordt aandacht aan Rossini besteed. De componist biedt in ieder geval aanleiding tot een reeks van voorstellingen en opera’s, wat de bekendheid van de stad alleen maar ten goede komt. Beleef Rossini op z’n best en reserveer een van de stoelen in het Teatro Rossini uit 1673 aan het Piazza Lazzarini, of bezoek het Rossini Opera Festival. Dit wordt elk jaar in augustus georganiseerd. Zie www.teatridipesaro.it.

Pesaro

De Sfera Grande (1998) op Piazza della Liberta in Pesaro (links) is een van de bekendste kunstwerken van Amelio Pomodoro, de wereldberoemde beeldend kunstenaar, die in Pesaro is opgegroeid. Rechts het geboortehuis van Rossini, Via Rossini 34, Pesaro.

Vakantievilla in de buurt van Pesaro

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 40 minuten rijden van het mooie plaatsje Pesaro.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Van Villa Fonti naar Pesaro


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen