Piagge

Hier in de kerk San Luzia vind je een opvallende interpretatie van het Laatste Avondmaal. Tegenover deze kerk is onlangs een ondergrondse schuilplaats ontdekt, die La grotta dell’ipogeo di Piage wordt genoemd. De plattegrond van de gang met haar nissen heeft de vorm van een kruis. Ook vind je er vroeg-Christelijke symbolen op de wanden en het plafond. Het is inmiddels verlicht en op zaterdagavond open voor publiek.

Net buiten het dorp, op de Via Piave, wordt je verrast door een aantal beelden in het landschap die onderdeel uitmaken van een openluchtmuseum. Dit voormalige museum is enkele jaren geleden gestart met fascinerende beschilderingen van een verlaten boerderij.

Murale Battaglia del Metauro Cerbara Piagge
wijngaard Azienda Agragria

Iets noordelijker, richting de Metauro, bij località Cerbara, dient zich een alweer bijzonder fenomeen aan: Murale Battaglia del Metauro Cerbara Piagge. Tegen de ruim 600 m lange betonnen wand van een spuikaal voor de nabijgelegen waterkrachtcentrale, is in 2020 door de kunstenaar Agrà, pseudoniem voor Natale Patrizi, in wit pleisterwerk een enorme voorstelling aangebracht van de Slag aan de Metauro, uit 207 voor Christus. Levensgrote olifanten, krijgers, vrouwen en ruiters vullen de wand langs de Via Cerbara, die als een stripverhaal de slag tussen de Romeinen en de Carthagen ter plekke op ware grootte tot leven brengen.

Van Villa Fonti naar Piagge


Routebeschrijving openen in Google Maps

Over Villa Fonti

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feëeriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt.

We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Onze appartementen