Rimini

Een Romeinse stad met oude papieren. Rimini is de meest noordelijke stad op onze tocht langs de Adriatische Zee. De marmeren brug Ponte di Tiberio is één van de oudste constructies, die je op authentieke wijze de stad inleidt.

Dit tweeduizend jaar oude bouwwerk over de rivier de Marecchia werd al in het jaar 20 na Christus geopend en wordt nu nog steeds dagelijks door het verkeer gebruikt. De Arco d’Augusto is een toegangsboog die gebouwd werd door keizer Augustus in 27 voor Christus.

Het markeerde het eindpunt van de Via Flaminia en daarmee de toegang tot het charmante centrum van Rimini. De Via Flaminia was dé weg die de regio’s Emilia Romagna en Le Marche met Rome verbond.

road trip rinimi le marche

Rimini staat tegenwoordig vooral bekend als strand- en feestbestemming, maar deze stad biedt veel meer. Piazza Cavour in het centrum is een mooi plein dat in de middeleeuwen uitgroeide tot het commerciële hart van de stad. Aan het plein liggen het Palazzo Grampi, het Romeins-Gotisch Palazzo dell’Arengo en het Palazzo del Podesta, een fraai decor voor de gezellige terrassen aan het plein.

Aan de kop van het plein is het Teatro Galli gelegen met erachter de oude vismarkt waar je nu een ruime keus hebt uit de vele restaurantjes en cafeetjes. Overdag absoluut de moeite waard, maar ’s avonds nog romantischer.

Toch zijn het de standen die vandaag de dag Rimini op de kaart zetten. Haar brede stranden zijn bekend door heel Europa, waarmee Rimini niet voor niets de meest bekende badplaats is van Italië. De vele restaurants en beach clubs verwelkomen je graag na een wandeling over het kilometers lange stand of na een duik in zee.

Vakantievilla in de buurt van Rimini

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1 uur rijden van het mooie plaatsje Rimini.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feëeriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Rimini


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen