San Leo

Dit is de niet-toeristische tegenhanger van San Marino in het zuidoostelijke hoekje van de provincie Emilia Romagna. Evenals San Marco is San Leo gesticht in het jaar 301. Dit keer was de eer aan de Dalmatiër Leo, een metgezel van Marinus van Arbe, die San Marino stichtte.

In tegenstelling tot haar aanvankelijke evenknie ging San Leo als staatje ten onder. Wat echter resteert zijn gebouwen van bijzondere allure, die onder heel wat minder toerisme gebukt gaan dan hun bekende tegenhanger vijftien kilometer verderop.

San Leo is niet alleen een van de mooiste vestingen van Italië, maar ook een middeleeuwse borgho, die door de eeuwen heen vrijwel onveranderd is gebleven. Uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Italië (i borghi piu belli d’Italia), is Città San Leo elk seizoen absoluut een aanrader om voor om te rijden.

SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1
SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1
SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1

Het dorp onderaan de burcht heeft nog een verrassing, of eigenlijk twee. Nogal onopvallend staan daar twee zeer bijzondere kerken bij elkaar: de ene met de omvang van een kathedraal, de andere een paar maten kleiner.

De Duomo San Léone is een van de belangrijkste Romaanse monumenten uit de negende tot de twaalfde eeuw in Romagna. De pre-Romaanse kerk ernaast, uit de negende eeuw, is de parochiekerk Santa Maria Assunta. Deze unieke kerkgebouwen maakten deel uit van hetzelfde bisschoppelijk complex.

Vakantievilla in de buurt van San Leo

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van het mooie plaatsje San Leo.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar San Leo


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen