San Leo

Dit is de niet-toeristische tegenhanger van San Marino in het zuidoostelijke hoekje van de provincie Emilia Romagna. Ook San Leo is gesticht in het jaar 301. Dit keer was de eer aan de Dalmatiër Leo, een metgezel van Marinus van Arbe (San Marino).

In tegenstelling tot San Marino ging het staatje San Leo ten onder. Wat resteert zijn gebouwen van bijzondere allure, die onder heel wat minder toerisme gebukt gaan dan hun bekende tegenhanger vijftien kilometer verderop.

San Leo is niet alleen een van de mooiste vestingen van Italië, maar ook een middeleeuwse borgho, die door de eeuwen heen vrijwel onveranderd is gebleven. Uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Italië (i borghi piu belli d’Italia) is Città San Leo elk seizoen absoluut een aanrader om voor om te rijden.

SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1
SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1
SAN LEO - road trip Le Marche Villa Fonti 1

Het dorp heeft nog een verrassing, of eigenlijk twee. Nogal onopvallend staan daar twee zeer bijzondere kerken bij elkaar: de ene met de omvang van een kathedraal, de andere iets kleiner.

De Duomo San Léone is een van de belangrijkste Romaanse monumenten uit de negende tot de twaalfde eeuw in Romagna. De pre-romaanse kerk er naast uit de 9e eeuw is de parochiekerk Santa Maria Assunta. Deze unieke gebouwen maakten deel uit van hetzelfde bisschoppelijk complex.

Van Villa Fonti naar San Leo


Routebeschrijving openen in Google Maps

Over Villa Fonti

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feëeriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt.

We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Onze appartementen