San Marino

San Marino is de oudste republiek ter wereld, in 301 na Christus gesticht door monnik en steenhouwer Marinus van Arbe. Hij kwam in de omgeving even ten noorden van Le Marche terecht, om te ontsnappen aan de Christenvervolging onder keizer Diocletianus.

Het volledige historische centrum van San Marino stad, de hoofdstad van het mini- staatje, net ten noorden van Le Marche, staat op de UNESCO Wereld-erfgoedlijst. De stad ligt op de bijna 750 meter hoge berg Titano, in een overigens opvallend vlak landschap. Hèt symbool van San Marino zijn de drie verdedigingstorens, die boven op deze berg prijken.

San Marino - road trip Le Marche Villa Fonti 2
San Marino - road trip Le Marche Villa Fonti 2

De middeleeuwse straatjes zijn door de vele winkeltjes bijna identiek, maar het mooiste paadje van de stad is Passo delle Streghe, het heksenpad. Dit pad verbindt de eerste met de tweede toren en biedt een adembenemend uitzicht over de torens en de vallei. Blijf hier vooral nog even hangen want het is de ideale plek voor een prachtige zonsondergang.

De berg is maar klein, dus parkeerterreinen zijn efficiënt ingedeeld in niveau’s. Kom je voor de torens, rij dan vooral door naar parkeerplein zeven. Echter, in het hoog- seizoen kan het druk zijn en dan zijn de parkeerpleinen in het lager gelegen Borgho Maggiore handig. Met een kabelbaantje ga je vandaar direct naar boven, een rit van twee minuten, mèt uitzicht over de omgeving.

Vakantievilla in de buurt van San Marino

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van het mooie plaatsje San Marino.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Van Villa Fonti naar San Marino


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen