Senigallia

Senigallia is een echte badplaats, maar met een verrassend leuke en mooie binnenstad. Het zijn twee werelden die in deze stad samen komen. De naam van de stad verwijst naar haar eerste bewoners, de Galli Senoni, van oorsprong Kelten die in de vierde eeuw voor Christus in deze regio woonden. Na de Kelten kwamen de Galliers, toen de Romeinen en daarna een pauselijke overheersing. In die tijd gaf de Stato Pontificato opdracht de burcht van de Malatestiana, later de Rovere, te (her) bouwen. In deze Rocca Roveresca, een indrukwekkend monument midden in de stad, worden inmiddels tentoonstellingen en muziekevenementen georganiseerd.

Een ander bijzonder gebouw is het Foro Annonario, gebouwd op de plek waar de rivier Aironi in zee uitmondt. Ook al werd het in 1834 gebouwd, door de gekozen neo-Romeinse bouwstijl lijkt het alsof dit bouwwerk stamt uit de Romeinse tijd. Het
venue wordt gebruikt voor muziekfestivals en als start en finish voor de halve marathon van de stad.

Senigallia Le Marche - road trip Villa Fonti
Senigallia Le Marche - road trip Villa Fonti

De binnenstad is overzichtelijk door de rechte straten die eigenlijk altijd weer uitkomen op het centrale plein. De stad heeft ontzettend veel leuke restaurants en goede winkels. Je vindt hier veel kledingwinkels, zowel vintage als nieuw, voor iedereen. Evenzo heel wat speciale winkeltjes, zoals een prachtige speelgoedwinkel in een zijstraat van Rocca Roveresca, en winkels met lokale producten van de hoogste kwaliteit.

Even klaar met shoppen? Tegenover de Rocca Roveresca is het gezellige plein Piazza del Duca met enkele cocktail barretjes, waaronder de kelderbar Bicchia op nummer 12. Ze hebben ook een terras aan het plein, een echte aanrader om te genieten van heerlijke cocktails.

Het Piazza del Duca is een van de pleinen, die een rol spelen bij de jaarlijkse Summer Jamboree, een waanzinnig leuk festival rond de eerste week van augustus, waarin je je waant in het Amerika van de jaren ’40 en ’50, een internationaal rock’n roll, swing, jive, rockabilly, doo-wop, rhythm ’n ‘blues, hillbilly en western swing in concerto – met een Italian touch. De stad verandert compleet en overal zie je mensen in kledij van toen, Amerikaanse auto’s, muziek en dans. Het is een van de vrolijkste festivals in de regio, waar je niet anders kan dan mee swingen!

Vanuit de stad ben je zo op het strand via een voetgangerstunnel die onderdoor de perrons van het station loopt. Het is een beetje suffe doorsteek, maar het brengt je wel direct op de boulevard. Daar verandert het beeld ineens van cultuur en cocktailbars in dat van badgasten en strandhotels. De stranden zijn hier breed en goed verzorgd, met leuke strandtenten en mooie restaurants. Een heerlijke plek voor een dagje strand of een etentje met uitzicht op zee.

Vakantievilla in de buurt van Senigallia

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het mooie plaatsje Senigallia.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Senigallia


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen