Sirolo en Numana

In het zuiden van onze trip langs de kust vinden we de pittoreske plaatsjes Sirolo en Numana. Het middeleeuwse dorpje Sirolo ligt hoog op een berg, niet ver van de kust, midden in een natuurpark, net ten zuiden van Ancona. Smalle straatjes en kleine binnenplaatsjes geven toegang tot de piazza, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de Monte Conero en de stranden beneden.

Iets verder naar het zuiden ligt Numana. Dit plaatsje is al lang geen vissersdorp meer, ook al verwijst het bronzen vissersbeeld daarnaar. Wandel langs de brede kiezelstranden, om te eindigen bij een van de hooggelegen restaurants. Een prachtig gesitueerd restaurant is Torre di Numana, vernoemd naar de gelijknamige toren waarvan nog één boog resteert. Ooit werd deze toren gebruikt als een buitenpost om aanvallen van piraten voor te zijn; nu is het een van de meest romantische plekjes om te eten, met prachtig uitzicht op de haven en de zee.

Even geen zin in steden en behoefte aan natuur? Het ruim 6.000 hectare Parco Naturale Regionale del Conero is bedoeld om de prachtige kuststrook met haar fraaie baaien, stranden en vogels te beschermen.

Vakantievilla in de buurt van Sirola en Numana

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ruim 1 uur rijden van de mooie plaatsjes Sirola en Numana.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Sirolo en Numana


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen