Het ‘Summer Jamboree’ is een jaarlijks internationaal evenement dat de sfeer die typerend is voor de jaren 40 en 50 in Amerika door de stad verspreidt. Rock-‘n-rollfans van over de hele wereld ontmoeten elkaar op het fluwelen strand van Senigallia voor concerten, festivals, swing en uitbundige dans.

Een initiatief dat bijna per ongeluk begon, de  Zomerjamboree is  al snel uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste evenementen op het gebied van de Amerikaanse muziek en cultuur van de jaren ’40 en ’50.

Duizenden rock-‘n-roll-liefhebbers en gewone toeschouwers stromen naar Senigallia om concerten met grote rock-‘n-rollsterren bij te wonen. Door de jaren heen  hebben  onder meer Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Ben E. King en de Stray Cats opgetreden. Ook de  burleske show  mag niet vergeten worden, waarbij de goddelijke  Dita Von Teese  een sensueel optreden gaf.

Elk jaar doet de “Zomerjamboree” de koorts van alle fans stijgen. Het enthousiasme neemt van jaar tot jaar toe en er wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar het officiële programma: danslessen en spannende concerten in alle uithoeken van de stad: in de oude stad, op het strand promenade, op Piazza del Duca en in de Rotonda a Mare.

Strandfeesten, kleurrijke bloemenkransen en Hawaïaanse outfits vormen een prachtige setting voor dit kleurrijke evenement. Elk jaar komen er ook liefhebbers uit het buitenland en uit heel Europa. In haar  rock-‘n-roll-outfit  neemt Senigallia enthousiast deel aan de evenementen die op het programma staan.