We startten met Villa Fonti in 2013. Daarvoor had ik dromen. Tien jaar later zijn die dromen werkelijkheid geworden.

Het eerste half jaar waren mijn man Rinus en ik druk met het leiden van een ingrijpende verbouwing en het oprichten van een società a responsabilità limitata. April 2014 verwelkomden we onze eerste gasten.

Gasten kwamen, via verschillende kanalen, overal vandaan. De diversiteit aan culturen gaf en geeft dynamiek aan Villa Fonti. Dat geeft mij een goed gevoel en boeit me nog steeds.

De Italianen in Montebello namen ons met liefde op in hun kleine gemeenschap. We werden onderdeel van hun wereld, waarbij bar en kerk goede gelegenheden waren om op een natuurlijke manier te integreren.

De eerste jaren waren we blij met het resultaat van de verbouwing van het interieur. Na een aantal jaren ontwikkelden zich ideeën over de ruimte rond de villa. Reden om tijdens de winter 2018-2019 twee plekken in te richten tot prachtige terrassen, waar nu bruiloften, themagroepen, families en vrienden genieten van de ruimte en gezelligheid tijdens diner en bbq.

Nu het huis en haar directe omgeving goed aansluiten bij de behoeften van onze gasten, richten wij ons op een duurzame ontwikkeling van de villa. Deze winter laten we zonnepanelen, warmtepompen voor verkoeling, verwarming en warm water, en laadpalen voor elektrische auto’s aanleggen. Ook wordt het zwembad ingrijpend gerenoveerd.

Dit om onze gasten optimaal te laten genieten op Villa Fonti – waar ook wij plezier aan beleven.

Ada Vader