Urbanania

Een klein stadje met een nogal rijke collectie aan paleizen en kerken. Het was de zomerresidentie van de graven van Urbino. De stad heeft een imposante stadsmuur aan de oevers van de Metauro. Een wat minder levendig geheel, al was het maar vanwege de Chiesa dei Morti waar een collectie van 18 mummies uit de middeleeuwen achter het altaar staan.

Dit stadje in de noordwestelijke hoek van Le Marche stond vroeger bekend om haar keramische nijverheid. Aardewerk met kleurige taferelen op wit tin-glazuur. Urbania kwam in de zestiende eeuw sterk op als centrum van deze nijverheid.

urbania le marche
mombaroccio le marche

Mombaroccio

Tussen Urbino en Fano, aan de SP26, ligt een typische borgho. De indrukwekkende entree met de forse Porta Maggiore maakt direct indruk. Leuk om te bekijken zijn het Museum van het Landelijk Leven en het Museum van Borduurwerk, beide recht tegenover het dorpspleintje. In het nabijgelegen gehucht Caïro Tagliatella wordt jaarlijks een festival georganiseerd, evenals als een Kerstmarkt. In Monteciccardo heeft Andrea Marcolina een oude olijfmolen en een grote lijfolieproeverij.

Vakantievilla in de buurt van Urbanania en Mombaroccio

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de mooie plaatsjes Urbanania en Mombaroccio.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartenmenten

Van Villa Fonti naar Urbanania en Mombaroccio


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen