Vakantievilla Villa Fonti – Loreto Road trip

Net iets ten zuiden van het Parco del Conero rijst uit een tamelijk vlak land een stijle heuvel op met één van ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden.

Op het centrale plein bevindt zich het veel bezochte heiligdom, de Basilica della Santa Casa. In deze Basiliek vind je het Heilige Huis van de Maagd Maria. In 1291 zijn de stenen van dit huis, uit angst voor vernietiging in Palestina, op een boot naar Italië gezet. Omdat de verantwoordelijke kruisvaarder de naam Angeli droeg, hebben gelovigen eeuwenlang gedacht dat het huis niet per boot, maar door engelen naar Loreto is gedragen. Daarbij ontstond het gerucht dat het de Heilige Maagd Maria zelf was. Het huis is in de basiliek rondom voorzien van natuursteen; binnen staat een altaar.

Naast deze enorme, rijk gedecoreerde kerk met veel oude muurschilderingen vind je de 17e eeuwse Sala del Tesoro, een schatkamer die ‘de Sixtijnse Kapel van Le Marche’ wordt genoemd. Op het Piazza della Madonna staat het enorme Palazzo Apostolico, waar ruim tweehonderdvijftig jaar aan is gebouwd.

vakantievilla bij Loreto
vakantievilla bij Loreto

Vakantievilla in de buurt van Loreto

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 60 minuten rijden van het mooie plaatsje Loreto.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Loreto


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen