Vakantievilla Villa Fonti – Macerata Road trip

Macerata, de stad van de opera. Tegenwoordig is deze oorspronkelijk Romeinse stad een levendige studentenstad met een van de oudste universiteiten van Italië. Het Piazza della Libertà is de plek om gezellig te eten. Dit is het grootste plein van de stad, waar op woensdagmorgen markt wordt gehouden.

Aan een hoek van dat plein staat de Torre dei Tempi met het Orologio Planetario, de toren van de tijd met de astronomische klok, waarvan het origneel al in 1771 werd gemaakt door de gebroeders Ranieri. Sinds 2015 herleeft deze ode aan de relatie tussen de Renaissance-astronomie en het Christelijk geloof, in de herschepping van Alberto Gorla. De wijzer en de draaiende wijzerplaten duiden de tijd, de stand van de maan, en de bewegingen van de planeten. De carroussel erboven verbeelden de Wijzen uit het Oosten die, ingegeven door de stand van planeten, de Maagd Maria en het Kind Jezus kwamen aanbidden. Elke middag om twaalf uur en elke avond om zes uur begint de klok te spelen en kun je het schouwspel zien van de carrousel erboven.

Macerata stad van de opera
Macerata stad van de opera
Macerata stad van de opera

De mooiste palazzi van Macerata staan langs de Corso Matteotti, de weg die begint bij de zuilengalerij op het plein. Bij het Piazza Vittorio vind je de Civic galerie en niet veel verder het Musei Civici di Palazzo Buonaccorsi, gebouwd door de gelijknamige familie. Je treft er een fraaie collectie koetsen aan, ondermeer gerelateerd aan de paardensport. De kerken van de stad horen volledig thuis in de tijd van de barok. Met hun pracht en praal zijn de Basilica della Misericordia, de Parrocchia Santa Maria delle Vergini en de Chiesa San Filippo Neri een bezoekje waard.

In de stad van de opera, mag bij een bezoek aan Macerata een avondje uit naar een echte Italiaanse opera niet ontbreken. Tijdens de zwoele zomeravonden in juli en augustus kun je genieten van de voorstellingen in het openluchttheater Sferisterio aan het Piazza Nazario.

Ook al is opera niet voor ieder het bekendste genre, een bezoek aan dit theater geeft net dat beetje extra wat je avond verandert in een sprookje. Overigens is dit prachtige bouwwerk ook overdag te bekijken. Het werd zo’n tweehonderd jaar geleden gebouwd als stadion voor een vroege vorm van handbal, later in gebruik voor voetbal en tennis. Met haar natuurlijke akoustiek wordt het nu gebruikt voor jazzconcerten, popfestivals en opera’s, waarbij er zitplaatsen zijn voor meer dan 3.000 muziekliefhebbers.

Vakantievilla in de buurt van Macerata

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 90 minuten rijden van het mooie plaatsje Macerata.

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Loreto


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen