Monte Catria

De Monte Catria is een berg in de centrale Apenijnen in de provincie Pesaro-Urbino. De top ligt 1702 meter boven zeeniveau. Het is een massief van kalksteen dat circa 200 miljoen jaar oud is. De rivier de Cesano ontspringt vlakbij deze berg.

Een schitterend uitzicht

De Monte Catria, een imposante piek in de Apennijnen van Le Marche, biedt een schitterend uitzicht op het heuvellandschap dat zo typerend is voor deze regio. Een ware oase voor natuurliefhebbers en een heerlijke plek voor wandelaars.

Met de kabelbaan omhoog

Vanaf de voet van de Monte Catria kan je met een kabelbaan omhoog. Een tripje van ongeveer 20 minuten. De kabelbaan is volledig vernieuwd een aantal jaar geleden. Je kan met z’n 2e tegelijk in een kleine witte cabine die al schommelend de top bereikt. Je moet er van houden. Zelf vinden we het altijd een mooie ervaring en ook super leuk met de kids.

Spelen, wandelen en een drankje

Eenmaal boven aangekomen vind je een speeltuin waar de kids even hun energie kwijt kunnen. Voor een paar euro koop je toegang tot het klimpark en de mini rodel baan die erbij horen. Succes gegarandeerd. Ook kan je vanaf het aankomst punt verder naar boven lopen, naar de top van de berg. Het is maar een paar honderd meter, maar je bent met kids toch een 45 minuten op pad omhoog. Zeker de moeite waard. En na afloop een drankje in het restaurant. In de winter wordt er trouwens volop geskied op de Monte Catria.

Dagje uit met de kids

Dit uitstapje, biedt een heerlijke dag met avontuur, ontdekking en ontspanning. Het is een mooie kans om het prachtige landschap van Le Marche vanuit de hoogte te bewonderen.

Vakantievilla in de buurt van Monte Catria

Het luxe huis Villa Fonti heeft zes appartementen. We hebben ze zodanig ontworpen dat we ook twaalf hotelkamers kunnen aanbieden. De vakantievilla ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de Monte Catria

De appartementen zijn kleurrijk ingericht met moderne voorzieningen. Alle appartementen worden in de zomer duurzaam gekoeld en in de winter duurzaam verwarmd.

Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de heuvels van Le Marche. Het zwembad heeft in de winter van 2022 een renovatie ondergaan en nu zal het ’s avonds ook feeëriek worden verlicht. Villa Fonti is een kleinschalige accommodatie waardoor je gezien wordt. We geven tips en persoonlijke aandacht waardoor je net die leuke plek ontdekt of kunt eten in de beste restaurants.

Bekijk appartementen

Van Villa Fonti naar Monte Catria


Routebeschrijving openen in Google Maps

Onze appartementen